KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU “BİR ÖĞÜNÜMÜZ GAZZE’YE” ETKİNLİĞİ

Etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz üst yönetimi, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, Karabağlar Belediye Başkanı Şemsettin Pektaş, Kurtalan Belediye Meclis Üyesi Hikmet Deryalar, AK Parti İlçe Başkanı Salih Karataş, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Ali İnce, Siirt Üniversitesi akademik ve idari personeli, Kurtalan sakinleri, öğrenciler ve İHH Siirt ve Kurtalan temsilcileri katıldı.

Etkinlik kapsamında kermes ve zeytin ağacı dikimi yapıldı.

Davetlilerin kermes alanını ziyareti ve destekleriyle başlayan etkinlik, Kurtalan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Çığ, açılış konuşmasında, Gazze'de yapılan zulme dikkat çekerek bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığı artırmadaki önemini vurguladı. 

Açılış konuşmasının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, duyarlılıkları için tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Karşı çıkmak için sadece insan olmanın yeterli olduğu bir katliamla karşı karşıyayız. Bu bir savaş değil, çünkü savaş iki ordu arasında yapılır. Burada iki ordu yok, dünyanın en yüksek teknolojisi ile sivillere, kadınlara, çocuklara ve doğmamış ceninlere karşı bir soykırım düzenlenmektedir. Buna karşı durmak için herhangi bir ülke veya din mensubu olmaya gerek yok, sadece insanlıktan nasibini almak yeterlidir.” dedi.

Etkinlik zeytin ağacı dikimi ve kermes ile devam etti. Etkinlik, hem Gazze'ye olan desteği hem de Filistin'in bağımsızlık sembolü olan zeytin ağacı ile anlam kazandı.
NİHAT AYDIN (0484) 212-1111 / 4016
Kurtalan Meslek Yüksekokulu
29.5.2024