Kurtalan Meslek Yüksekokulunda Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

Siirt Üniversitesi Kurtalan MYO’da eğitime yeni başlayan öğrenciler için 03.10.2018 tarihinde oryantasyon eğitimi düzenlendi. Öğrencilerin Siirt Üniversitesi’ne Kurtalan Meslek Yüksekokuluna uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Kurtalan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Arslan, Siirt Üniversitesi Kurtalan Meslek Yüksekokulu’nu tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite yaşamını, kişinin hayatının en önemli evrelerinden biri olduğunu ve bu evreyi dolu dolu geçirmeleri gerektiğini ve üniversite olarak bu konuda ellerinden gelen her şeyi öğrenciler için seferber edeceklerini vurgulayan Arslan, öğrencilerin lise eğitiminden üniversite eğitimine geçmesiyle birlikte öğrencilere önemli sorumluluklar yüklendiğine ve bu sorumlulukların üstesinden hep birlikte geleceklerini ifade etti. Öğrencilerin kendilerini çok iyi şekilde yetiştirerek ülkemize fayda sağlamasını dilediklerini söyleyen Arslan, “Evrensel değerler ışığında bilgi, birikim ve becerileri ile bölgesindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif gelişmelere katkı sağlayarak etik değerlere duyarlı, paylaşımcı, araştırmacı ve mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştirmek” üzerinde durdu. Öğrencilere her konuda destek olacaklarını belirten Arslan, onları daha güzel yarınlara uğurlamak istediklerini ifade ederek yeni akademik yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Siirt Üniversitesi Kurtalan MYO Akademik birim yöneticileri de, görev yaptıkları Meslek Yüksekokullarıyla ilgili öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Birim yöneticileri, yaptıkları konuşmalarda; oryantasyon programının öğrencilere, Siirt Üniversitesi Kurtalan MYO’ya alışma ve uyum konusunda büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade ettiler.

HASAN ATEŞ (0484) 411-4242 / 4004
Kurtalan Meslek Yüksekokulu